Drieasser kipper met gekipte laadbak

Kippers te koop

Zoekt u een aanhangwagen die in het bijzonder geschikt is voor het vervoer van stortgoederen, en waarbij de lading dan ook snel en eenvoudig te lossen is? Dan bent u bij ons aan het goede adres want wij hebben een uitgebreid assortiment kippers te koop.

Wat is een kipper eigenlijk?

De kipper is een aanhangwagen met een tweedelig chassis waarbij de laadbak achterover, en afhankelijk van de uitvoering, naar beide zijkanten kan kippen. Hierdoor glijdt de lading zelf uit de laadbak en hoeft deze dus niet handmatig of met behulp van andere machines gelost te worden. Dit biedt uiteraard een groot voordeel als u lading moet transporteren zoals bijvoorbeeld grind, zwarte grond, zand, tuinafval, brandhout enz.

* U wordt doorgestuurd naar www.spotgoedkopeaanhangwagens.nl

Hoe werkt een kipper dan?

Alle kippers te koop in ons assortiment zijn voorzien van een hydraulisch systeem dat het mogelijk maakt om de laadbak te kippen. Dit systeem is voorzien van een meertraps cilinder en is voorzien van een handpomp, elektrische pomp of een combinatie van beiden.
Een kipper met handpomp is misschien iets gunstiger in prijs maar dit weegt in de meeste gevallen niet op tegen de voordelen van een elektrische pomp. Het is vergt toch vaak wel behoorlijk wat kracht en inspanning om de vol beladen laadbak van een kipper met handmatig bediende pomp te kippen. U koopt een kipper toch om u het werk makkelijker te maken en dan wilt u toch niet het idee hebben dat u in de sportschool bezig bent om u in het zweet te werken?

Wilt u een achterwaartse kipper kopen, of toch een 3-zijdige kipper?

Er zijn twee types kippers te koop die één duidelijk verschil hebben. Bij de achterwaartse kippers kan de laadbak alleen achterover kippen, terwijl bij de driezijdige kippers de laadbak niet alleen achterover kan kippen, maar ook naar beide zijkanten. Dit kan een voordeel zijn als de plek waar u de lading moet lossen beperkt is. Met een driezijdige kipper bent u dus flexibeler en kunt u de lading in veel gevallen direct op de gewenste plek storten.

Naast de mogelijkheid tot kippen ook uw machines kunnen vervoeren?

Een select aantal kippers in ons assortiment zijn ook verkrijgbaar in een uitvoering waarbij een set oprijplaten tot de standaard uitrusting behoren. Hierdoor kunt u ook uw machine, zoals bijvoorbeeld een minigraver, in de laadbak van uw kipper transporteren. Zo combineert u de kipper met de eigenschappen van een machinetransporter.

Wilt u een kipper kopen?

Als u een kipper kopen wilt kunt u ons complete assortiment kippers, zowel achterwaarts als driezijdig, met of zonder oprijplaten, met prijzen rustig in ons prijsoverzicht bekijken en met elkaar vergelijken. Voor advies kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen of bij ons langs komen, de koffie staat voor u klaar. Wij hebben een groot aantal kippers op voorraad staan zodat u de verschillende kippers ook kunt bekijken en met elkaar vergelijken.

Enkelas kipper met gekipte laadbak
Humbaur HUK achterwaartse kipper met achterover gekipte laadbak
Tandemas achterwaartse kipper van Martz
Driezijdige Humbaur kipper met 3 assen
Eduard achterwaartse kipper met oprijplaten in cassette onder gekipte laadbak
3 zijdige kipper met zijwaarts gekipte laadbak
Drie zijdige kipper met 70cm hoge loofrekken
Achterwaartse kipper met opzetborden en een huif
Driezijdige kipper met 70cm hoge bovenscharnierende opzetborden

Onze aanhangwagen merken